pondělí 10. června 2013

Proč nevydržíme sportovat


Velká část populace zkouší neustále znovu a znovu začínat s pohybovou aktivitou. Vydrží týden, týdny možná měsíc maximálně měsíce a pak od pohybu a sportu upouští.

Vůbec není důvodem nedostatek času, hodně práce jak většina lidí zdůvodňuje tu náhlou stopku. 

Je to z toho důvodu, že jim pohybová aktivita nepřináší užitek, není pro ně příjemná. Pokud by užitek přinášela, tak je přirozené, že příjemné věci a aktivity vyhledáváme. 

Na nedostatek času svádíme zcela jiné problémy, jako jsou nepříjemné pocity ze sportu, které mohou být dány velkými tréninkovými dávkami, tempem, neznalostí, bolestmi apod.. Řada lidí se u cvičení „ničí“ žádný užitek, stále více a více bolí z nesprávného cvičení záda, břicho se nezmenšuje, narůstají stehna a spousta dalších problémů, které člověka od pohybu odradí. 

Najdeme-li však pro každého jedince z té spousty pohybových aktivit tu pravou, najdeme pro něj správné tempo, adekvátní dávky, bude každý jeho trénink probíhat s úsměvem. Bude mít plno energie a v neposlední řadě i sebevědomí a skvělí pocit. 

Najednou se stává pohybová aktivita denní potřebou. Pokud si člověk postupem času vytvoří k pohybové aktivitě takový vztah, že pracovní schůzky dokonce přizpůsobuje tréninku můžeme si říci: „propadl“ jsem zdravému životnímu stylu.

Pokud vás v trénincích doprovází trenér, tak jste spolu odvedli vynikající práci.

Žádné komentáře:

Okomentovat